lördag 31 oktober 2009

Kom ihåg lappar

Denna gjorde jag till recept boxen till Magnolias Ink´s utmaning. Den skulle matcha receptboxen som jag visade i inlägget nedanför.

Mönsterpapperet har jag gjort själv med Magnolias snöstjärnor och inkat rejält med Vintage photo. Den lilla tagen där texten är monterad på med 3D kuddar är från Magnolias senaste kollektion men jag har maskat bort det som från början var där så att det skulle bli tomt för min egna text.
Den är lika stor som en bred postit lapp; 10.4 * 7.8 cm / själva ryggen gjorde jag 0.8 cm djup så att ett helt block kan få plats.



måndag 26 oktober 2009

Recept box

Här kommer resterande bilder på den recept box som jag gjorde till Magnolia Ink´s tävling härom veckan.
(Obs! många bilder)

Mallen till boxen har jag hemma någonstans men hittar den inte alls just nu! Ligger säkert gömd, men inte glömd!
Den var enkel att vika men sen kom pillret med dekosarna och hur och var och...ja ni förstår säkert!


Det mönstrade pappret har jag gjort själv med Magnolias (det är bara deras stämplar på detta alster) snöstjärnor och bestick.
Inuti har jag lagt receptblad lite huller om buller i för att ni ska se hur det kan se ut med något i.


Julsäcken har bokstäver på sig som kommer från Moxie (det är det enda alfabet som jag stansar ut som jag använder! precis lagom storlek till det jag gör)
Bokstäverna är utstansade i rött cardstock och alla har fått ett lager 3D lack på sig.


Bagar Tilda (alla stämplarna är förresten målade med Copic Sketch Marker) sitter på en kavel. Den är faktiskt inte så lång som den verkar utan jag stämplade upp den, färglade den och klippte den itu. Satte den bakom Tilda med 3D kuddar och förlängde den genom att sätta bitarna lite längre ifrån varandra så att hon skulle få plats och att det skulle se ut som om detta var en stämpel som såg ut så här från början!


Här ser man att hon är ditsatt med 3D kuddar.
Hennes skor har också lite bling på sig!


Underbara blommor! Har sprayat perfekt pearls på blommorna och de egengjorda bladen.

Hjärtat är av chipboard med vit crackle paint, snöre, 2 utstansade snöstjärnor, pärlemohalvsten och ett granhänge på sig.



Själva handtaget är flätat med samma bruna snöre som på chipboard hjärtat, ihop med ett smalt rött sidenband. Matta silveröljetter i hålen.








På insidan såg det inte så snyggt ut där jag hade tryckt till med öljett sättaren. Så jag tog en Magnolia jultag och satte dit över själva fula hålet där snörtampen kom ut.




Det var många bilder!

Tack för ditt tålamod och om du orkar så kommer det snart ett inlägg med ett tillhörande note pad som jag skickade in till samma Magnolia Ink tävling.

Ha det gott!

fredag 23 oktober 2009

Magnolia - Jul

Det var en tävling till Magnolias nya tidning "Magnolia Ink" där man skulle göra kort eller något projekt med deras stämplar.

Jag gjorde två olika saker men de hör liksom ihop.
Nedan visas några sneakapeaks:
(fler bilder kommer lite senare)


måndag 19 oktober 2009

Julkorts Vintage

Detta kort gjorde jag efter en skiss hos Mixen i Nyköping.
Jag älskar denna Magnolia! Hon har ett sånt skönt lugn kring sig. (Ja! jag veeet att det bara är ett stämpelmotiv men men........)

Den söta flingan som jag har använt när jag gjorde bakgrundspappret fick jag av Mia på Mixen i en scrappåse på träffen jag var på.




Små söta blingstenarna har jag satt mitt i blommorna. Dom kommer från Hellen på Scrapmoment. Gå in där och kolla in vad mycket fint hon har i sin webbutik!



På den lilla lilla tagen kan man skriva en pytteliten julhälsning! (desto mer kan man skriva inuti kortet).

Cybercrop på House of Inspiration!


House of Inspiration CYBERCROP 13-15 nov

Vi räknar ned till House of Inspiration cybercrop som pågår helgen 13-15 nov.

I butiken
hittar du nu ett speciellt framtaget kit att användas i 2 st av utmaningarna. Dessa utmaningar kommer att ha extra fina vinster!

Du har också chansen att bli House of Inspirations PARTYPRINSESSA. Kravet är att du deltagit i minst 8 utmaningar varav dessa 2 kitutmaningar är obligatoriska.

Den som blir korad till årets partyprinsessa blir gäst DT under 1 månad samt får varor till ett värde av 700 kronor!


Kom igen nu och gå med i detta DU också!

torsdag 15 oktober 2009

Min mamma fyller snart år

Så detta kort har jag gjort till henne.

Hon älskar katter och den enda kattstämpeln jag hade var denna som tillhör ett kit med Halloweenstämplar köpt av Jessica på House of Inspiration.

Det breda organzabandet är så fint tycker jag! Lite gammeldags och så snyggt.
Den stora metallfjärilen tyckte jag passade så bra ihop med detta band och den är från Hellen på Scrapmoment, tack Hellen!
Även blingstenarna som jag har använt mig av förut på andra kort är därifrån.





onsdag 14 oktober 2009

Gratulerar!

Vill min kära kollega Sofie göra till sin mamma när hon fyller år snart. Hon beställde då ett kort av mig och detta blev det:


Den lilla tanten är egentligen en stämpel med 3 tanter på från Whipper Snapper men som jag har klippt ut så att det bara skulle bli en.
Har även dekorerat ett kuvert till kortet.


Jag gjorde en egen liten tag som skulle passa kortets framsida.
Fernstans och retroblommor (såg att jag missat rita med den vita pennan på en av blommorna! Hann göra färdigt innan jag gav det till Sofie igår!)
Gjorde en egen liten tag rundel (eller vad det nu heter!). Tog min lilla rund stans från Stampin´Up (½") och Cropen för ett mindre hål mitt i. Inkade för att få den brunare och sen satte jag den mitt på allt för att kunna få dit ett band.

Den lilla vita charmsen (ca 1,5*1,7cm) med "Gratulerar" texten är gjord av vit krympplast och samma textstämpel som på kuvertet och kortet. Den svarta vågiga kanten är en stämpel från Stampin´Up. Den är egentligen 4,8*5,3cm stor! Textstämpeln är 3,7cm.

På de små blingstenarna har jag målat med lila färg (Copic sketch, går lika bra att göra det med ProMarkers!).




Inuti kortet drar man upp en stor tag som man kan skriva sitt meddelande på.
De små gröna blommorna är en liten stämpel från hÄnglar&stÄnglar. Stämplat med grön ink och klarembossat (syns tyvärr inte på bilderna).



torsdag 8 oktober 2009

Rosa dopkort

Min kollega ska på dop snart och det är en tjej som ska döpas till Isa. Gulligt va?

Jag gjorde detta kort till henne:
Samma kortvikning som jag har gjort förut och rosa rosa rosa.....


Chipboardhjärtat har jag målat med crackle paint "worn lipstick".
Den krulliga tunna ståltråden är egentligen från en blomsteraffär som jag fick en bit från Tina, tack!
På den har jag satt dit rosa och silvriga pärlor från Panduro.
De andra rosa pärlorna sitter redan på en plasttråd och är hur söta som helst! Den virade jag runt hjärtat och fäste med lim.
I blommorna sitter det en stor blingsten. Den rosa pärltråden och blingstenarna finns hos Hellen "Scrapmoment". TACK Hellen för detta!


Här ser man blommorna och stenen lite närmare (oj! en sten har glidit på sniskan)
Kvisten har jag klar embossat.


Tagen är en färdig brun tag från Panduro som jag har klippt smalare, inkat stämplat text från See D´s Mini Stamps.


Nu kommer en mängd bilder på kortet:







Tagsen, som man använder för att skriva sin hälsning på, är färdiga från Panduro och sedan har jag limmat dit dom på samma rosa papper och klippt runt för att få samma form som tagsen.


Dessa blommor som man egentligen bara anar lite grann kom till då jag stansade ut blommor och sedan inkade dom, hade då ett vitt papper under. När jag tog bort blomman hade det blivit en blomma under....ja ni förstår vad jag menar!
Det var ju som en schablon!
Sagt och gjort. Jag tog papperet som blev "över" när jag hade stansat ut och la på mitt rosa kort, inkade med en brun färg och så blev det så här.


Här stansade jag med Fiskars stans som både gör vågig kant och hål. I hålen trädde jag ett organzaband.
Obs! Jag hade inget band som passade i färg och jag ville gärna att det skulle se lite gammeldags ut. Då färgade jag ett vitt band med en grå Copic Sketch penna!


På tagen hängde jag en liten "silver" nalle, också den från Hellen "Scrapmoment".


Magnolias söta Flodhäst.
Kolla in vad Suz gjorde med sin Flodhäst! Hur fint som helst!!


Baksidan:
Den superfina spetsen köpte jag hos Mixen när jag var där på pysselträff. (Vill åka dit snart igen!! det var så mysigt och kul!)
Min personliga stämpel har jag beställt från InkyWings.