tisdag 30 mars 2010

Små lätta moln...

...ser jag på min himmel...

Jag fick en beställning på detta för ett tag sedan och nu är det ok att visa det här i bloggen för er.

En ask att lägga presenten i och ett kort till.
Jag ritade ett litet moln i tjock kartong och klippte ut så att jag kunde använda den som mall när jag inkade med vit stämpelfärg och en makeupsvamp.

Sen använde jag en massa rubons och färdiga paper frills från doodlebug design. Bara att välja ut det man tycker är fint, klippa till så att det passar i måttet och sen vips så är det klart! Hur smidigt som helst och man får ett snabbt och färdigt resultat.









Själv är jag hemma sjuk med tjock hals, konstiga varpluppar i svalget (nej det är inte halsfluss har redan kollat det!) och feber. Känns blä men det är som det är.
Snart är det påsk och jag hoppas ni alla får äta och dricka gott och sen kan vi bara vänta på att sooooolen ska komma fram så att vi får lite god energi i oss!
Det behöver jag iallafall!

onsdag 17 mars 2010

Sommar sommar och sol!

Jag har gjort ett kort som jag tycker ger en förhoppning om att det kommer en vår och sommar! Kortet är vikt lite upp och ned för att jag skulle kunna bygga upp olika scener.

Kortet ser ganska stort ut när man har ställt upp det på bordet men som hopvikt är det bara 13*11 cm. Så det är inga problem att få ner den i ett kuvert och skicka iväg till någon man önskar lite värme och glädje!

Längst fram är det gräs som jag klippt ut för hand i enfärgat grönt cardstock. Fågeln, björken och den lilla grästuvan har jag satt fast med 3D kuddar.

Det blåa pappret är ett core´dinations papper som blir ett ljusare färg när jag river i det. Så läckert! Alla motiv har jag målat med mina kära Copic Sketch markers.

Längst bak är det molnpapper och ett par passande små luftballonger som flyger iväg mot nya äventyr…

Härliga Mo!


Jag tycker så mycket om hur Mo Manning ritar sina figurer!
Det är så mycket liv och kärlek i dom!

Här är ett motiv som jag köpte för inte så länge sedan. Det är en digital stämpel och en av fördelarna med såna är att du kan ändra storleken!
Jag har färglagt motivet med Copic Sketch och skurit ut den med Spellbinders Label One.


Den lilla fjälilen är utstansad men en M Stewart stans i ett enfärgat papper och jag har målat lite crackle paint på den.

Ett ganska enkelt kort för att vara mig men det är skönt att göra såna ibland också *skratt*.

torsdag 11 mars 2010

Säg GRATTIS med en ask och ett kort!

Här har man ett färdigt kit när man ska gå och gratta en jubilar!
Jag har gjort detta av material från Handarbeta och ni kan hitta allt detta material inne i deras shop!


I asken kan man lägga något gott att äta, ett fint smycke eller varför inte några badprodukter!
På framsidan har jag dekorerat asken med material som du kan hitta i Handarbeta shopen.


Den lilla björnen som håller i en ballong är en gullig stämpel som finns att köpa. Jag säger bara: SUPERBILLIG! Spring in till shoppen och kolla! Organzabandet var i en ljusgrön färg när jag fick hem den men jag tyckte inte att den passade till just detta projekt så jag färgade om den med en av mina Copic Sketch pennor.
Ballongen har jag stämplat upp en extra gång och färglagt och satt med 3D kuddar så blir det lite mer liv i motivet.


Jag absolut älskar de fina alfabetsstickersena i brunt klisterpapper! Det är så fin skrivstil på dom tycker jag. Jag har även lagt på ett lager 3D lack på dom.


Jag har köpt mallen på nätet "Papertrey Ink". Den heter "Fold n´Go". HÄR kan ni köpa den. De små runda hålen är en pytteliten rund stans från Stampin Up och innanför asken har jag fäst en overheadfilm. Man kanske inte riktigt ser att jag har satt ett likadant rosa mönsterpapper inuti asken som utanpå för att göra den lite mer dekorerad (eller överarbetad, det beror hur man ser det *skratt*).


Här ser man insidan av asken.


Blommorna är utstansade med retroblomstansen i ett annat papper från graphic minds. La i pärlor och satte silverblad bakom.


Baksidan av asken.


Och till detta har man naturligtvis ett litet kort där det står en gratulationshälsning.
Kortet är av ett vitt hårt papper, bandet färgat i samma färg som på asken så att det skulle matcha och likadana mönsterpapper från graphic minds. Här har jag använt samma nalle/ballong stämpel men klippt bort allt utom ballongen. Färglagt i olika färger, 3D lack på och satt med 3D kuddar i två eller tre lager!


Närbild på hur jag har satt fast ballongerna i olika lager.


Detta var allt för mig idag och jag tycker absolut att ni nu ska gå ut i vårsolen och fånga ny energi som vi alla så desperat behöver just nu, eller hur?
Hoppa gärna in till Handarbetas blogg också och se vad vi hittar på där! Just nu finns en ny kul månadstävling som heter Skiss med en twist!

måndag 8 mars 2010

Ett litet grattis kort

Detta lilla kort gjorde jag efter kortet som jag visade igår. Hade den stilen och inspirationen fortfarande i mig tror jag!

Detta kort med tillhörande vinflaska skulle vi ge bort till min kusin som fyllde år men vi fick tacka nej i sista stund då vi alla, ja hela familjen!, hade halsfluss! Vi satt på näraktuen en lördagskväll för att få penicillin. Skoj? Nej.
Och detta var 1½ dygn innan jag skulle operera mig....





söndag 7 mars 2010

Tim Holtz inspirerat födelsedagskort

Gjorde jag för ganska länge sedan men nu är det dags att visa den här för er.
Jag absolut älskar det stora nyckelhålet som jag har inkat och sen hällt en massa Utee på så att det blir så där härligt "blött" kladdigt på om ni förstår vad jag menar.

Det roligaste som jag satte på kortet är de jättegamla frimärkena som jag av en händelse hittade här hemma. De passade helt perfekt på detta kort!




lördag 6 mars 2010

Brunt och rosa

Nu när jag börjar känna mig mycket bättre i högerhanden (förutom att det inte går så bra att öppna mjölkpaket, ta i hand på folk, låta barnen hålla/dra i handen eller det absolut mest helt omöjliga att öppna matlådor eller burkar...kände jag behövde gnälla av mig lite) så har jag lyckats skapa lite här hemma.

Jag ville göra ett kort som hade brunt och rosa i sig.
Då passade denna Magnoliastämpel så bra tycker jag. Hon ser lite så där gammeldags ut med sitt huckle på huvudet;)
Symaskinen fick gå varm också! (det jobbigaste var att ta ut den från garderoben! Man är verkligen så ovetande om hur bra man mår när man inte har ont någonstans i kroppen, har ni tänkte på det?)



fredag 5 mars 2010

Kort & påse

Jag tycker om att göra kort med mycket lager på lager.
Här kunde jag verkligen göra det med alla dessa fina papper jag fick jag Pion Design! Alla blommor är handgjorda med Inkidos papper. Men det som jag föll för direkt och kände att jag bara måste ha med på detta kort är den helt underbart ljuvliga vita spetsen! Har ni sett något vackrare? Ser ut att komma från en brudklänning tycker jag.








Till sist vill jag visa en påse som jag har dekorerat med de sista bitarna av papprena jag fick. Ville hålla den ganska enkel i utförandet med papper och istället framhäva de söta dekorationerna i form av vita rosknoppar, blå små rosor, ljusblått organzaband, pärltråd och ett sött litet hjärthänge.


torsdag 4 mars 2010

Minitoarullsalbum

Idag ska jag visa er ett alster som jag skapat av Pion Design underbara papper och dekorationer. Det är till ScrappTorgets blogg. När jag fick hem detta paket så blev jag alldeles lyrisk! Helt underbara papper från Inkido och en matchad dekorationspåse till.

Jag börjar med att visa ett minialbum som jag har gjort av toarullar. Jo ni såg rätt! Jag tänkte att man måste kunna göra något av alla dessa som man annars bara slänger.

Det är fyra stycken toarullar som jag har tryckt till så att de blev alldeles platta och klätt in dom med Inkidos fina papper. Jag hade hemma svartvita foton av mina killar som jag ville använda till detta eftersom storleken var perfekt 5,5*8,5 cm. På provkartan är det pyttesmå foton i storleken 1*1,5 cm som jag kunde ha till framsidan!
Jag har stansat och klippt ut blommor från Inkidos papper och även gjort egna blad från det vita cardstocken och endast inkat dom gröna. Var tvungen att göra några snurklor också *skratt* jag älskar hur dom ser ut! Lite vit cardstock som jag har skurit ut smalt och virat runt en penna kunde bli en annan dekoration. För att de skulle hålla sig i den formen duttade jag dit lite klister och lät torka innan jag satte dit dom på albumet.

Inuti albumet har jag gjort ett sammanhängande temat med foton, fotomatta i en mörkblå cardstock och likadana blommor och blad på varje sida.

Tagsen är en liten rolig historia i sig. Kunde inte använda egenköpta tags utan jag gjorde egna från grunden istället. Hur kul som helst! Det är vit cardstock som jag klippt ut till den storlek på tags som fick plats i minialbumet. Stansade ut en liten rundel (1,2 cm i diameter) i mörkblå CS och fäste den på tagen med dubbelhäftande tejp och till sist gjorde ett hål i mitten för att kunna fästa det superfina organzabandet. (Stämpeln är min privata.)













Imorgon kommer ett inlägg med de två andra alstrena som jag gjorde av samma inspirationskit!