fredag 30 juli 2010

Nu är jag tillbaka!

...vare sig ni vill eller inte! *skratt*

Vi har varit på en semestertur till Karlstad och en campingtur till Västkusten, men nu är vi hemma igen och det känns helt underbart! Det är som man säger: "Borta bra men hemma bäst!".

Ni som är här inne och tittar på vad jag gör här i min pysselblogg har ju säkert märkt att jag inte har varit speciellt kreativ under en lång tid. För mig är nämligen 2 månader lång tid att inte känna sig kreativ eller speciellt intresserad av någonting som har med kort eller annat pyssel att göra. Det har faktiskt känts lite sorgligt...haft tankar som att kommer jag någonsin att pyssla igen?!

Men nu när det har gått tillräckligt lång tid sen jag slutade på jobb och jag har landat med mina tankar och känslor om hur det gick till och hur jag egentligen blev behandlad där så har jag varit väldigt kreativ.
På bara 3 dagar har jag skapat 6 kort! Känns helt underbart ska ni veta (säger jag till er som läser här inne som har all förståelse och kunskap om vad jag menar, eller hur?) *skratt*
Ja...nu ska jag inte skriva mer utan istället visa er mitt kort. Det är till en liten nyfödd tjej uppe i norr som kom till världen för 1 månad sedan. Välkommen Olivia till oss och våran släkt!

Jag har inte sparat på varken färgen rosa eller allt vad bling-bling heter!
Det är ett stafflikort och storleken är 15*15 cm när den är ihopfälld.
Kortstommen är vit, det mönstrade pappret är från Magnolia och den gulliga lilla bitjejen är från hÄnglar & stÄnglar. Hon är målad med Distress inkpads och vattenpensel, det är lite stickles på prickarna och 3D lack på hennes mössa och rosetter.

Jag har stämplat med Stempelgledes "fläckstämpel" runt kanten och satt fast den på en lite större scallop Spellbinders papper. Där duttade jag lite Liquid Silver Pearl.
Idén till detta har jag fått från flera olika duktiga kortmakare men min största inspiration just nu är norska Camilla.
Bokstäverna kommer från Prima och är helt bedårande! På samma ark som bokstäverna så ingår det en rad med halvpärlor och en rad med blingstenar!
På bokstäverna har jag duttat dit med Stickles.

De vita blommorna tycker jag är helt underbara men jag kommer tyvärr inte ihåg varifrån jag köpte dom och bladen har jag gjort själv av vit cardstock och grönt distress pad som jag kladdat dit med en svamp. Strängen i mitten har jag dragit dit med hjälp av en bonefolder.

Jag hade allra roligaste när jag gjorde hörnen och den lilla tagen inuti kortet där man kan skriva sin hälsning, för de har jag hittat på och gjort själv!
Har varit såååå sugen på att köpa såna där Quickutz hörn och den nya Magnolia tag diesen men tänkte att jag banne mig ska kunna göra detta själv!
Sagt och gjort: jag tog färdiga bruna tags och klippte till i bra storlek för hörn. Sen tog jag en scallopsax för att göra själva bågen och min Crop a dile för att göra stora och små hål lite här och var.
På samma sätt gjorde jag längst ned på kanten inne kortet.

Tagen som sitter inne kortet är från början en vanlig brun tag.
Jag gjorde på samma sätt som hörnen plus att jag klippte små hack på två ställen.

(Detta kanske är helt fel och jättekopierat och då ber jag så hemskt mycket om ursäkt för det är inte min mening alls att göra något medvetet fel utan bara "tänka utanför boxen" och hitta på egna lösningar på saker som redan finns!)

Till sist en bild på hur det ser ut när man har fällt upp kortet:


Hoppas ni har stått ut med min oooootroligt långa inlägg idag och att ni kikar in här för rätt som det är så har det kommit in ett nytt kort!

NU börjar livet!

lördag 3 juli 2010

Nu är det verkligen sommarlov!

...och därför så har jag inte tid eller lust att göra så många inlägg här just nu.
Men jag har gjort lite kort som jag lägger in idag och några dagar framöver om ni har lust att titta på dom.

Ha det gott i den härliga sommarvärmen!


Distressmålat (det enda jag gör just nu).
Trollsländan är stämplad med en grön dyna och klarembossad.