söndag 5 oktober 2008

På kurs med Tussan!

Jag var på LC-mässan igår och kände mig så där med förkylning i kroppen som aldrig verkar bli bra!
Men iallafall så var jag där och träffade en massa trevliga människor! Både gamla bekanskaper och nya!!

Jag var också på en 1 timmes kurs hos Tussan som gör fantastiska kort!

Det jag var mest intresserad av var att se hur hon gör när hon färglägger och hur hon får till det med skuggor och dylikt.

Jag köpte på mig lite nya saker efter kursen för att kunna göra det jag hade lärt mig på kursen; Faber Castells Polychromos "nougat" (finns naturligtvis massor av färger men jag börjar så här och den verkar passa till allt!), stompf att gnugga runt färgen tillsammans med ett lösningsmedel "low odour thinner".

Sagt och gjort. På kvällen när det var lite lugnt i huset satte jag mig ned för att pröva. Och jag säger bara: WOW, det var sååååå roligt att hålla på med! Inte alls svårt och verkligen effektivt!

Jag har här nedan två färglagda likadana motiv så ser ni skillnaden:
(ni får ta det med en nypa salt! jag vet att hon ser lite smutsig ut i ansiktet = gnuggade lite för mycket där, men med mer träning så!)7 kommentarer:

Sofia sa...

Det blir verkligen jättefint med MCP-teknik! Promarkerpennorna blir om möjligt ännu bättre tillsammans med polychromospennorna. :) Jag skuggar inte alls i ansiktet på mina motiv, för jag tycker alltid att det ser smutsigt ut. Istället så borstar jag på lite rosa torrchalks som kinder.
Hade varit jätteroligt att vara med på någon av Tussans kurser, men det var ju inte så illa att stå i Katscraps monter och träffa alla nya och gamla bekantskaper heller! Kul att ses igen!

Ulwa sa...

Hej!
Visst var det intressant att se hur Tussan färglägger!? Det såg så enkelt ut. Du är jätte duktig. Det syns stor skillnad mellan motiven fast jag tycker det översta är oxå fint som det är.
Måste erkänna att jag varken har köpt eller testat det som Tussan använde, måste göra det nån gång.
Det var trevligt att träffas och vi ses den 22/11!
//Ulwa

Cath. sa...

Å, så fint. Jag gillade verkligen Tussans kurs, hon var mycket pedagogisk och jag gillade mappen med presentationen och allt material. Helt klart värt att få se hur hon jobbar!
Nu vill jag ju också testa på MCP-tekniken. Av vilket företag köpte du? Tänkte jag kan ju beställa på nätet.
Det var så trevligt att träffas!
Ses i november igen!
Stor kram!

Zornitsa sa...

Tack för trevligt sällskap igår :)
Vad roligt med kurs och att lära sig något nytt som dessutom inte är så krångligt som du hade trortt... du får visa oss andra hur du gör den 22 nov ;)

jenny/e.j.m sa...

Åh så fint det blev!!!
Nu blir jag också sugen, man kanske skulle ta och köpa "en" penna=D
Kul att träffa dig i går, vi syns hos Zornitsa i november.

Kram Jenny/e.j.m

Jeanette sa...

Superfint. Skulle vilja gå på kurs hos dig.

Kram Jeanette

Jessica (JezzzA) sa...

Så himla fint kor!!