fredag 6 februari 2009

Mina två första DT kort!

OBS!! House of Inspiration öppnar 15 februari! Gå in där och njut av vad som kommer att finnas i Jessicas butik. Jag är jättenyfiken på utbudet!

************************************************************************************
Mitt DT paket från House of Inspiration kom för några dagar sedan och jag blev så inspirerad när jag såg det superfina materialet!
Mönstrat papper: Crate Paper Samantha Collection "Peony" och "Poppy"
Crate Paper Brunch Collection "Conversation"
Rhinestones: "Kaiserscrapbook"
Organzaband: 1,3 cm bred
Ljusblå stor blomma: 6 cm bred
Stämpel: WoJ "Melinda blowing kisses"


Stämpeln är från WoJ "Melinda blowing kisses" och jag har färglagt med ProMarker. 3D lack och glitterlim på detaljerna på motivet.
Den ljusblå kortstommen och textstämpeln är mitt eget annars är allt material från House of Inspiration.


Den stora ljusblå blomman är egentligen 2 st blommor. Den ena har jag plockat av alla blomblad och satt fast med glue dots på baksidan av den andra blomman, chalkat kanterna och ritat dit prickar med vit penna.
Alla andra blommor är från det mönstrade pappret som jag har stansat ut och chalkat kanterna på. De minsta blommorna har fått lite 3D lack på sig.*************************************************************************************

Mönstrat papper: Dream Street Papers "Baylees´s Garden"; "Garden Grass", "Blue Skies" och "Awning Stripe"
Rosa minibrads
Grönt prickigt organzaband: 1 cm bred
Rhinestones
Stor och liten rosa blomma


På detta kort fick jag en idé om att fläta det mönstrade pappret (Blue skies). Själva pappret i sig är jättefint och jag ville få fram en struktur och ett liv i kortet genom att skära pappret i 1 cm breda remsor och fläta dessa samman med ett ljusgrönt papper (Garden grass).
När jag hade flätat alltihop (liite pilligt var det! men allt går!) så klistrade jag samman remsorna lite här och var för att de skulle sitta samman och inte lossna innan jag hade fått fast den på själva kortstommen. När det hade torkat chalkade jag kanterna för att få en lite mer sliten look.Den stora rosa blomman har jag gjort på samma sätt som den blå på kortet ovan, förutom en detalj. I mitten är det en liten rosa blomma som jag har "knögglat" till och satt fast i mitten av den stora. Ja ja jag vet vad ni tänker; men jag MÅSTE göra om en del dekos för att få det att kännas som lite mer mitt *skratt*.
Kvistarna har jag stansat ut ifrån "Blue skies" pappret och klistrat dit små små droppar av 3D lack. (hoppas att ni kan se det)


På de ursöta minibradsen har jag limmat med rosa glitterlim.


Till sist vill jag säga TACK Jessica för det fina DT paketet som jag har haft så kul med och jag ser fram emot vad som komma skall i framtiden!

5 kommentarer:

Anita/AniLi sa...

Fantastiskt fina kort du gjort! Var får du alla idèer ifrån? Såå läckra detaljer! Gillar ditt sätt att chalka blomman!
Har haft mycket denna veckan, så jag ska göra börja med mina saker på söndag.
Trevlig helg önskar din DT-kollega

Kamilla sa...

ÅÅ så fint :D
Jag diggar flätningen, det blir väldigt effektfullt!

Lotta sa...

Vilka fina kort...Gillar blommora runt stämpelmotivet på den översta och flätningen du gjort på det understa kortet är ju underbart snyggt:)

ulrika_m sa...

Helt underbara kort! Jag ska snart sätta tänerna i mitt DT-paket jag också, blir jätteinspirerad av dina kort!

Anna sa...

Snyggt och läckert med flätad bakgrund!
MVH
Anna
www.pysselanna.zoomin.se