söndag 6 januari 2013

Livet har gjort en kullerbytta

Jag har de senaste dagarna gjort några nya kort och därför mår jag bra i hjärteroten.
 
Det har hänt mycket de senaste 2 månaderna. Med mig. Med min sjukdom.
Det är med sorg i hjärtat jag berättar för er att jag har drabbats av bröstcancer.
Jag fick beskedet 7 november 2012. Det är en typ av bröstcancer som går att "jobba med". Men eftersom det är en cancer som har spritt sig till lymfkörtlarna så är det en lång resa med många cellgiftsbehandlingar, operation och sedan flera tillfällen med strålning så blir det inte så många tillfällen att pyssla. Inte att vara med familjen heller. Det är det som tar mest på mig.
Livet har gjort en fruktansvärd kullerbytta. Med mig. Med min familj. Med min omgivning. Jag vet inte om jag kommer att nämna mer om detta i denna blogg men kände att jag ville berätta här och nu. Vi får se. Men när jag mår bra så hoppas jag att jag kommer att kunna lägga upp de kort och alster som jag får energi och kreativitet att göra. Just nu idag är en bra dag. Snart blir det tufft igen. Men efter det kommer fler bra dagar och då.....då hör jag av mig!
 
 
Detta motiv har jag målat med mina nyinköpta pennor Derwent Inktense. Helt underbara att måla med! Först färglägger jag med dom och sedan använder jag min vattenpenna.
 

7 kommentarer:

Louise sa...

Men sötaste Veronica!
Att du fått bröstcancer gör mig ont! :( jag kan knappt fatta det! Det är ju helt otroligt..du skall veta att jag tänker på dig och det gläder mig att få se att du orkat vara kreativ. Berätta gärna hur det går, när du orkar.

Tycker alla dina kreationer är underbara och det här är sannerligen inget undantag! Fantastisk färgläggning och va cool trä liknande textur du fått till :)

Kram

Veronica sa...

Tack Louise!
Dina ord värmer!

Fia sa...

Vill bara skicka en kram, jag har gjort din resa, men med en annan typ av cancer. Den dagen, 17 november 2004 så blev allt nattsvart, men på något konstigt sätt så fick jag en vinnarinstikt som jag aldrig har haft tidigare. Du är en fantastisk konstnär och jag ska tänka på dig varje steg du måste ta innan du är på stadig mark igen! En miljon kramar!

Lottas vrå sa...

Skickar dig en tanke och en kram på vägen.
Tack för att du delar med dig.

carina sa...

Bästa fina underbara Ve,
Du är mkt stark som orkar berätta för omgivningen om hur livet har ändrats för dig. Jag kan vekrligen tänka mig att livet har tagit en kullerbyta för dig och din familj.
Vi är många här ute som stöttar dig, ger dig stark energi etc, för att du ska orka, kämpa, bita ihop, härda ut det du går igenom. Jag hoppas du känner det och får en extra bra kick mot målet att vinna över cancern.
Kraaaaam på dig!

Nina sa...

Sitter här och läser ikapp bloggar... Som vanligt har du gjort massor av fint med fina detaljer som alltid, blir superinspirerad av dig!
Det gör mig ont att läsa att du drabbats av bröstcancer, och hoppas att allt löser sig på bästa sätt och att du mår bra under omständighetera!
Kramar Nina

Jenny sa...

Hej! Jag har slutat läsa bloggar och slutat blogg själv. Därför har jag missat detta helt. Jag hoppas att det går åt rätt håll, du var så fin idag, såg väldigt glad ut. Styrke kramar från mig.