måndag 5 januari 2009

Rooooooosa kort!

Mums filibabba säger jag bara!
Jag blev så inspirerad av en blombukett som jag hade här hemma under nyår.

Jag hade för ett tag sedan köpt lite nya stämplar från Magnolia med tanke på Alla hjärtans dag och att jag ville göra kort som går i kärlekens/vänskapens tecken.

På det här kortet har jag levt ut flera av mina idéer som jag har haft på lut en längre tag nu.

Hjärtestämpeln har jag målat med Tom Bow pennor som är något helt nytt för mig!
Det är så häftigt att måla med TB + en aquapensel.
Det är kul att ha ett komplement till ProMarkerpennorna som jag ändå tycker är enklare, tar inte lika lång tid att måla med och det blir ett "starkare" intryck av färgen.
Med Tom Bow pennorna så blir det den här vattenfärgseffekten som är så fin och skör på något vis. (Ni kanske tycker jag svamlar och så är det förmodligen men brukar det inte vara så när man är nykär!? I mina nya pennor alltså! I R är jag alltid kär! *fniss*)Blommorna har jag stämplat med Stempelgledes "Grunge Collection" på ett vitt fotoalbumblad. Jag duttade lite slarvit olika rosa färger från Brilliance "Orchid", Versa Color "Raspberry" och Color Box Chalk "Orhid Pastel" direkt på stämpeln.
Sedan stansade jag ut blommor med mina olika EK Success Retro Flower stansar (har just köpt den största blomstansen som är 7 cm!).
Jag valde att fylla i det tomma vita som blev när jag hade stansat ut med akvarellpennorna, duttade dit lite glitterlim och chalkade kanterna med Chestnut Roan (jag har flera olika färger med chalk men jag har kommit fram till att det är bara den här färgen som jag använder när jag ska chalka kanterna!).
Till sist så tog jag min WWP och stansade ut små bitar på blombladen.
Det blev en helt annan blomma då!
2 kommentarer:

jenny/e.j.m sa...

Oj oj oj Åh vilket fint kort.
Gillar det jättemycket.
Vilka härliga blommor och hjärtat likaså. Blir jättesugen att testa Tombow pennorna nu!
Vilket snyggt första försök!!!!

Kram
Jenny/e.j.m

Anneth sa...

Säger bara en sak: WOW! Jättefint målat, gillar verkligen den där romantiska skira effekten...