lördag 24 april 2010

Jag *hjärta* distress ink!

Äntligen är jag kompis med distress ink färgerna och sättet att måla på!
NU börjar jag att förstå tekniken som behövs när man målar med dessa färger och det är helt underbart!

Jag älskar mina Copic Sketch pennor men med dessa får jag en annan färgsättning och en annan typ av färg på mina motiv. Lite mer gammeldags och svagt...förstår ni vad jag menar?

Jag har fortfarande mycket lättare för att få starkare färger och mer stuns i färgsättningen med Copicsen men så får det väl vara då!

Så här ser det ut när jag målar med distresserna:

Jag stämplar ut färg från padsen på ett akrylblock och sen använder jag mig av en vattenpenna. Började med penslar i rätt storlek och material men jag tycker det är mycket lättare och går fortare att blanda när jag målar med en H2O pensel istället.En närbild:


Så här blev kortet:


Jag är så glad att jag har hittat såna fina bomullsband som ser lite äldre ut och lite mer Vintage ut än siden och organzaband. Köpte på mig några meter i olika färger på en vanlig sybehörsaffär här i Upplands Väsby.


Här har jag även lagt till lite torrchalks på kinderna och min favorit penna Uni-ball White för lite highlights här och där.

2 kommentarer:

Tussemaja sa...

Kul att du även målar med Distress Ink. Det är ju två helt olika tekniker jämfört Copic och Distress Ink. Jag tycker i alla fall du får till färgläggningen bra oavsett vilken du använder! Sött kort.

Kajsan sa...

LJUVLIG!! :)

Tack för trevlig dag igår!
Å hoppas vi ses snart igen.
Kram Karin